Geslaagde Rembrandtdag in Bodegraven

Rebonieuws.nl 15 juli 2019
 
Zaterdag 13 juli 2019 is een dag om niet snel te vergeten. Alles klopte : het weer, de entourage (mede dankzij velen in Middeleeuwse kleding), de kunstenaars op het Raadhuisplein, de fotografen in Hoek 29, de lunch in Middeleeuwse sfeer, de muziek en zang in de Lutherkerk, de koren en muzikanten op het plein (Amici del Canto, OBK, de Speelluy uit Boreft) en in de straten van Bodegraven. Het was met recht een geweldige dag!

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk staat op de kaart als Kunstenaarsdorp van het Groene Hart! De Culturele Commissie kan met trots terugkijken op dit evenement en heeft terecht veel complimenten gekregen over de kwaliteit die er is onder de inwoners. Of het nu om de muziek ging, de zang, de prachtige foto’s of de fraaie schilderijen en andere kunstuitingen, het mocht er zijn!  Leuk was de act die is opgevoerd door Burgemeester Van der Kamp als Rembrandt en Wethouder Smits als Dominicus van Tol. Zij beleefden een dag uit de Gouden Eeuw en keerden even terug op de 13e juli waarbij Rembrandt aan Dominicus een prachtig straatnaambord met zijn beeltenis overhandigde en niet te vergeten de uitreiking door Rembrandt aan Harmen Kooistra van de medaille met het predicaat : de Rembrandt van het Groene Hart!

Veel bezoekers hebben hun waardering geuit dat er ook voorafgaand (opstel- en kleurwedstrijd) als op deze dag veel aandacht is geweest voor de jeugd.  De jeugdige prijswinnaars kregen de prijzen eveneens door Rembrandt en Dominicus uitgereikt. De opstelwedstrijd is gewonnen door Anouk en Gerline uit Driebruggen en Leora Kowalczyk uit Bodegraven. De kleurwedstrijd door Julie uit groep 5 van de Speel- en Werkhoeve, Emma Porter, Indy Schouten en Safa uit Reeuwijk. En ook deze dag zou niet tot stand zijn gekomen zonder de medewerking van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Formido Bodegraven, Restaurants de Büren en de Munt!

--